preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vela Luka"

Login

Posjeti...

Vremenska prognoza

Preporuka učenicima:

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2010.

Ukupno: 728528
Ovaj mjesec: 1599
Ovaj tjedan: 399
Danas: 3
Vijesti
Dan škole

Donosimo vam intervjue s našim učiteljima koje su naši reporteri intervjuirali povodom Dana škole.

Intervjuirali su učitelja Vojka Tabaina.

Što je Dan školeDan škole je datum koji smo uzeli iz povijesti kada je počela nastava u ovoj školi a to je bilo 10. studenog 1913. Škola je nagrađena dvije godine ranije.

Od kada se obilježava na taj datum?  Prije se dan škole obilježavao na druge datume, ali kasnije je pronađeno u zapisima da je 10. studenog 1913. bio prvi dan škole u novoj zgradi. Na ovaj datum se slavi od prije otprilike 20 godina.

Što se radilo na Dan škole? Dan škole obično se obilježavao sportskim aktivnostima, šetnjama, izletima..

Tko je bio prvi ravnatelj? Prvi ravnatelj u novoj zgradi je bio učitelj Mladineo koji je doselio u Velu Luku. Poslije su bili Nikola Žanetić, Jero Mirošević…

Intervjuirali smo našu knjižničarku Nikolinu Borovinu.

Zašto se obilježava Dan škole? Dan škole se obilježava da bi se skrenula pozornost na važnost školovanja, a ujedno je to i prilika da se učenici upoznaju s poviješću školstva u našem mjestu.

Po čemu je naša škola posebna? Vjerojatno je svaka škola za sebe posebna. Ja bih mogla reći da je naša škola posebna po prekrasnoj kamenoj zgradi, koja je izgrađena davne 1911.godine. Iako ta zgrada ne bi bila toliko posebna da u njoj nema učitelja i učenika.

Je li bila knjižnica kad je škola nastala? Ne, prvi podaci o školskoj knjižnici postoje od 1946. godine. Prije su to bile manje knjižne zbirke učitelja. dok se s vremenom nije ukazala potreba za školskom knjižnicom.

Tko je bio prvi knjižničar u školi? Prvi knjižničari su bili učitelji. Oni nisu bili školovani knjižničari, nego najčešće učitelji razredne nastave i hrvatskog jezika. Tako sam i ja počela raditi u školi kao učitelj likovne kulture, a onda sam 2004. godine završila studij knjižničarstva i u stvari sam tako prvi knjižničar po struci u našoj školi.

Zašto ste baš odlučili biti knjižničar? U životu vam se nekad dogode stvari koje ne planirate. Nakon završenog studija dugo sam vremena radila kao učitelj i kao knjižničar. U međuvremenu sam završila studij knjižničarstva i sada radim samo u knjižnici. Iako ovaj posao u početku nije bio moj prvi izbor, toliko sam ga zavoljela da ga ne bi mijenjala ni za jedan drugi.

Intervjuirali smo učiteljicu Melitu Kosović.

Što je to Dan škole? To je poseban dan u životu svih nas koji boravimo u školi, dan kada slavimo generacije koje su iz ove škole izašle, one koje trenutno pohađaju školu a i one koje će tek postati dio naše zajednice.

Što nam možete ispričati o povijesti škole? O povijesti škole mogla bih vam puno toga ispričati. Postoji lijepa knjiga Zvonka Maričića "Osnovna škola Vela Luka" koja je izdana 1978. godine iz koje se može mnogo saznati o povijesti škole. Isto tako puno priča o školi i nekim davnim učiteljima i učenicima čula sam od svojih baka, djedova i roditelja, a i sama sam dio ove škole već više od 40 godina (kao učenica i kao učiteljica). Jako mi se sviđa rečenica načelnika pok. Tabaina -Šantića povodom izgradnje ove školske zgrade: ..."Izgradit ćemo veliku i lipu skulu kako što su lipa i naša dica."

Kako je biti učitelj?  Učiteljski posao je odgovoran i za njega je važno cjeloživotno obrazovanje. Ovo je moja deveta generacija prvašića i još uvijek osjećam zadovoljstvo u radu, naročito kad vidim napredak u znanju ili ponašanju mojih đaka.


[OPŠIRNIJE]Izboreno državno natjecanje u krosu
Lenko Dragojević / datum: 14. 11. 2018. 12:30

 

 

 

 

 

 
 
Na županijskom natjecanju u krosu koje se održalo 8. studenog 2018. godine na Gradskom stadionu Lapad u Dubrovniku u konkurenciji 12 ekipa naša škola je osvojila prvo mjesto u muškoj konkurenciji i drugo mjesto u ženskoj konkurenciji.
Ekipe su nastupale u sastavu:
Leo Zlokić, Vito Prižmić, Roko Đuderija i Sandro Kinđerski
Petra Dragojević, Lucija Usmiani, Lucija Dragojević i Petra Dragojević

[OPŠIRNIJE]Prvo mjesto na županijskom natjecanju u krosu
Rebeka Matulić / datum: 15. 11. 2018. 12:17

Kros trčanje je jedna od trkačkih disciplina atletike. To je trčanje 
preko neravnog terena koji nije posebno pripremljen za trčanje. Trči po šumama, livadama, planinama... U razdoblju od 1912. do 1924.kros je bio dio olimpijskih disciplina, a danas je jedino prisutan kao jedna od disciplina petboja. I u našoj se školi trenira kros. Pa su je naša ekipa na nedavno održanom županijskom natjecanju osvojila PRVO MJESTO. Članovi naše pobjedničke ekipe su: Sandro Kinđerski, Roko Đuderia, Vito Prižmić i Leo Zlokić.
Gdje se održao cross, kako je prošlo, koje su odličje osvojili i kako 
su se proveli, doznajte u nastavku.

1. Čuli smo da ste bili na krosu, pa mogu li vam postaviti par pitanja?
Vito: Da.
Leo: Naravno.

2. Na kojem ste natjecanju bili?
Roko: Na županijskom natjecanju-ŠŠD u krosu.

3. Gdje se održao cross?
Sandro: Kros se održao u Dubrovniku dana 8.11.

4. Koliko je bilo ekipa?
Roko: Bilo je 11 ekipa.
Leo: 44 učenika.

5. Kakva je bila konkurencija?
Vito: Bili su zeznuti ovi iz Metkovića.
Ssndro: Da, oni su bili najteži.

6.Koje ste mjesto osvojili?
Sandro,Roko,Leo,Vito: PRVO!

7. Kakav je osjećaj pobjede?
Leo: Dobar.
Vito: Super, shvatili smo da smo gazde!
Sandro: Misli san da je propa avion!
Roko: Odličan je osjećaj!

To bi bilo to, hvala vam na izdvojenom vremenu i na pobjedi za našu školu.


[OPŠIRNIJE]Posjet Arhivu u Žrnovu
Administrator / datum: 14. 11. 2018. 12:58

 

 

 

 

 

 

U utorak, 13.studenoga, povodom Dana škole posjetili smo Arhiv u Žrnovu.
Tamo smo istraživali povijest školstva u našem mjestu i doznali mnogo zanimljivih podataka. Po dolasku u Arhiv dočekao nas je voditelj Tonko Barčot koji nas je upoznao sa sadržajem Arhiva i rekao nam čime se sve oni bave. Objasnio nam je da je zgrada Arhiva nekada bila škola, u kojoj je bio i učiteljski stan. Pokazao nam je gdje se čuvaju stari spisi, a onda nam je izvadio puno dokumenata i velikih starih knjiga iz naše Osnovne škole Vela Luka.

Posebno nam je bio zanimljiv dokument s početka 20. st. u kojem piše kako su roditelji morali platiti globu za nedolazak učenika na nastavu. Vidjeli smo koji su se sve predmeti poučavali u našoj školi i kakvo je bilo ocjenjivanje, koliko je učenika pohađalo školu i u kojem periodu. Mogli smo vidjeti stare svjedodžbe učenika, prve nacrte naše sadašnje školske zgrade, stare fotografije i još puno toga.

Na kraju našeg posjeta imali smo malu zakusku i pogledali smo film Bitka između zaborava i sjećanja učenika osnovne škole iz Žrnova u kojem se ističe važnost Arhiva za povijest i za buduće generacije.

 

 

 

 

 Fotogalerija!
                                        MIra Surjan, Martina Matijašević i Filip Mirošević - 7.b


[OPŠIRNIJE]Lutkarski mjuzikl „Dobro se dobrim vraća“
Rebeka Matulić / datum: 14. 11. 2018. 11:09

 

 

 

 

 Povodom Dana škole učenici od 1.-5. razreda imali su priliku pogledati lutkarski mjuzikl ''Dobro se dobrim vraća''. Kako bi vam što bolje dočarali predstavu, pogledali smo je i saželi priču.
Predstava je započela pjesmom koja je govorila o morima i oceanima. Kroz tu pjesmu smo naučili nešto novo što prije možda i nismo znali. Zaronili smo u morski svijet Jadranskog mora i poslušali priču.
Priča se odvija u dubinama Jadranskog mora sa glavnim likovima: Špar-Ar, Girica-Irica, Hobotnica-Obotnica, Ribice, Bakalar-Lar i Morski pas-As.
U samom početku Hobotnica-Obotnica se našla u nevolji. Mreža je pala na nju i nije se mogla osloboditi. Ribe su joj odlučile pomoći iako ona njih inače jede. Ona im je zahvalila i rekla da imaju uslugu kod nje.
Jednog je dana došao Bakalar-Lar koji je došao iz drugih krajeva mora. Ribice ga u početku nisu željele prihvatiti, ali na kraju su ipak odlučile učiniti dobro djelo. Jednog jutra došao je strašni Morski pas-As koji je bio gladan. Ribice nisu mogle izaći iz svoje špilje zbog Morskog psa pa su se sjetile Hobotnice-Obotnice koja im je dugovala uslugu. Bakalar-Lar je bio hrabar pa je pozvao Hobotnicu-Obotnicu koja se također odvažila i uz našu pomoć pobijedila Morskog psa.
To je bio kraj priče.
Poruka ove priče je da se dobro uvijek dobrim vraća. Kroz pjesmu i ples mogli smo naučiti da je uvijek dobro pomagati jer će se to nama vratiti. Škola je za učenike koji su gledali ovu zabavnu i smiješnu predstavu dobila CD s cijelom lutkarskom predstavom i pjesmicama. Zahvaljujemo glumcima iz Splita koji su nas razveselili ovom predstavom na naš Dan škole.
                                                                                        Rebeka Matulić, 7.b


[OPŠIRNIJE]Fabrikavanje
Rebeka Matulić / datum: 15. 11. 2018. 12:42

FABRIKAVANJE, radionica industrijske baštine Jadranke i Ambalaže, održala se od 5. do 10. studenog 2018. u OŠ  Vela Luka a sudionici su bili učenici likovne sekcije Val. Voditeljica radionice je Božena Končić Badurina, a kustosice i koordinatorice Marija Borovičkić i Lea Vene, uz asistenciju profesora Damira Telente. Radionica se nastavlja na višegodišnje etnografsko i umjetničko istraživanje industrije u Veloj Luci u sklopu udruge Siva zona a cilj je bio senzibilizirati djecu i približiti im materijalnu i nematerijalnu baštinu njihovog mjesta. Djeca su posjetila tvornice Ambalažu i Jadranku, uz vodstvo i rekonstrukciju rada jedne od bivših radnica. Također su koristile arhivske materijale i fotografije kao i kazivanja bivših radnika i radnica. Kreativni umjetnički rad djece obuhvaćao je više medija - korištenje starih citata, autorski tekst, fotografiju, kolaž, crtež itd. Djeca su stvarala na temu prošlog vremena u tvornicama, sadašnjeg zatečenog stanja kao i utopijske slobodne vizije mogućih prenamjena zapuštenih tvorničkih prostora. Izložba je postavljena u predvorju OŠ Vela Luka.   

Kliknite pod opširnije i pročitajte intervju s voditeljicama radionice.


[OPŠIRNIJE]Posjet Ambalaži i Fabrici
Rebeka Matulić / datum: 7. 11. 2018. 14:17

U sklopu projekta Industrijska baština otoka Korčule, u utorak, 6.11. posjetili smo zgrade bivše tvornice Ambalaža i nekadašnje tvornice ribljih konzervi „Jadranka“. Sa nam su bile voditeljice projekta iz Zagreba Božena Končić Badurina, Lea Verne i Marija Borovičkić. Prvo smo posjetili tvornicu Ambalaže, gdje nam je gospođa Katarina Perčić, govorila o tome kako je to bilo kada je ona radila u Ambalaži. Pokazala nam je gdje su bili industrijski pogoni, uredi, menza, garderoba za radnike, spremište, alatnica. Svjedočila je vremenu kada je u tvornici radilo puno mještana i kad su imali sigurne plaće. Pričala nam je mnoge zanimljivosti iz života radnika i otkrila nam što je kupila sa svojom prvom plaćom. Žalosno je da su te tvornice, zajedno sa brodogradilištem Greben propale jer su one prehranjivale velik broj mještana.

Nakon obilaska Ambalaže prošetali smo do nekadašnje tvornice ribljih konzervi „Jadranka“ i vidjeli gdje se nekad prerađivala riba. Žalosno je vidjeti kako ona danas izgleda, opustošeno i uništeno. Sve smo to zabilježili i kamerom, pa pogledajte u našoj fotogaleriji


[OPŠIRNIJE]Prvo desetljeće Osnovne glazbene škole
Mira Surjan / datum: 5. 11. 2018. 11:51

Na današnji dan prije točno 10 godina,
5. studenoga 2008., svečano je otvorena Osnovna glazbena škola u Veloj Luci.
To je bio veliki dan za školstvo u našem mjestu, koje je poznato po pjesmi i u kojem se generacijama prenosi ljubav prema glazbi. Imali smo čast da je glazbenu školu svečano otvorio naš najpoznatiji Lučanin i glazbenik Oliver Dragojević, koji je tom prigodom istaknuo kako je ovo jedan od povijesnih datuma za naše mjesto.
Svečanosti su bili nazočni predstavnici dubrovačke županije i općine Vela Luka, učitelji, roditelji i učenici koji su tom prigodom imali priliku poslušati i prve učenike glazbene škole koji su se predstavili u kulturnom dijelu programa.
Te godine upisana su 63 učenika u odjele za klavir, gitaru, violinu i klarinet, a tijekom ovih deset godina izašle su generacije mladih učenika od kojih su neki i nastavili školovanje u glazbi. Dvoje učenika je upisalo glazbenu akademiju, a pet ih pohađa srednju glazbenu školu. Za njih, ali i za sve nas bio je to jedan od onih dana koji se pamte.


[OPŠIRNIJE]Edukacija za učitelje Kako uspješno učiti u online okruženju
Administrator / datum: 26. 10. 2018. 09:32

U sklopu Cjelovite kurikularne reforme i eksperimentalnog programa „Škole za život“, u četvrtak, 25. listopada 2018. održana je edukacija - radionica na temu Kako uspješno učiti online.
Radionicu je vodio profesor Alen Andrijić, koji nas je uputio u mogućnosti učenja u online okruženju. Načinili smo prve korake u sustavu Loomen i virtualnim učionicama, te čuli koje nas još online edukacije očekuju do kraja školske godine, kako bi što uspješnije odgovorili zahtjevima Cjelovite kurikularne reforme i Škole za život.
Svi učitelji uspješno su završili ovu edukaciju i osvojili svoje prve značke.


[OPŠIRNIJE]Vijeće učenika
Vigo Bogdanović / datum: 25. 10. 2018. 16:15

Vijeće učenika se sastalo 24. listopada 2018. u 13.15 sati u učionici br.7. Bilo ih je 16. Pedagoginja im je objasnila koja su prava i dužnosti Vijeća učenika. Zatim su se dali u biranje svog predsjednika, izabrana je Petra iz 8.b razreda, a za zamjenika se glasalo ponovno jer je drugo mjesto bilo izjednačeno. Za zamjenika je izabrana Rina ali jedan glas se nije važio jer je glasio za Leonu koja nije bila kandidat. Predsjednici su razgovarali o obilježavanju Dana zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavanju nadolazećeg Dana škole. Dogovorili su da će se sresti za 15 dana, o čemu ćemo vas izvjestiti.


[OPŠIRNIJE]Dani zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi

Listopad je mjesec kada obilježavamo Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Protekli tjedan je u našoj školi bilo živahno.

1.A razred je imao za marendu jabuku i radili su pitu od jabuka.Učiteljica im je pričala o jabukama i koliko su zdrave. I crtali su jabuke za likovni.
Prvi b razred je 19. listopada obilježio dan kruha natjecanjem kojem je ime Masterchef. Radile su se pogače i procjenjivao se najbolji kuhar i kuharica. Pitali smo učiteljicu Melitu zašto su napravili Masterchef, ona je odgovorila "Ono što čujemo lakše zaboravimo a ono što napravimo pamtimo za cijeli život". Na pitanje što je bit toga, učiteljica je odgovorila da želi da se počnu zdravo hraniti. Učionica je izvrsno mirisala i web tim je bio jako sretan što su dobili zadatak da budu u žiriju jer smo ako uspjeli i sve kušati.

Drugaši su posjetili pekaru i doznali kako se prave kruh i poslastice. Jedan su dan posvetili jabukama. Akavci su pekli pitu od jabuka, a bekavci su iznenadili učiteljicu i u petak su svi donijeli kolače i u razredu su se počastili.

Učenici 3.A. razreda obilježavali su dane zdrave marende tako da su radili salate od svakakvih sastojaka i s jednim drugima djelili zatim su mazali med džem i razne namaze.Pojeli su i jogurt od voća.Učenici 3.b razreda su imali za zadatak donijeti zdravu marendu i onda prezentirati zašto je to što su donijeli zdravo. Iza prezentacije je uslijedilo prekrasno druženje.

4.A je Dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježio kroz razne aktivnosti u petak 19. listopada uz svečani stol na kojem su se nalazili tradicionalni kolači, suhe smokve, voće i marmelada. Razgovaralo se o tradiciji, čuvanju baštine a posebno o zahvalnosti ne samo prema hrani nego prema svemu lijepom što nas okružuje. 4.B. razred je imao čokoladno mljieko ili čaj i donjeli su u školu zdravu marendu.Pričali su o kruhu i koje izreke on ima i za likovni su nacrtali kruh.

Petaši su pričali o zahvalnosti, tj. kako zapravo trebamo biti zahvalni na hrani koju imamo. Na kraju su gledali animaciju o važnosti hrane. Šesti a razred je pravio plakat o zdravoj prehrani, a nakon toga je uslijedilo natjecanje tima zdrave i tima nezdrave hrane. Uvjerlljivo je pobjedila zdrava hrana. U šestom b razredu svaki je učenik donio po nešto, a bilo je i voća i zdrave hrane koju smo svi sa užitkom jeli. "Lijepo smo se napričali i najeli".

Izvještaj Tine Mirošević za 7a: Prošli tjedan u našoj školi obilježili su se Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Na satu hrvatskog jezika pisali smo prigodne pjesme i obrađivali pjesmu Zahvalni ljudi, koja nas je poučila kako je važno reći hvala.
U petak smo bili na dogovoreni izlet na Plavi put s predivnim pogledom na našu Velu Luku. Svatko je donio ponešto i tako smo priredili pravi piknik. Imali smo kruh, palačinke, štrudele i našu tradicionalnu lumbliju. Na tom pikniku bilo je svega, a što je najvažnije, zabavili smo se i malo rekreirali na otvorenom jer smo htjeli ukazati i na važnost kretanja za zdravlje, a dobro bi bilo da je ovo moguće malo češće. Svi smo bili tužni jer smo se trebali vratiti u školu na zadnji sat, ali nema veze, bilo je odlično i ja bih sve ponovila.
                                                                          

Izvještaj Rebeke Matulić za 7b:Na našem satu razrednika obilježili smo "Dane zahvalnosti za plodove zemlje". Svi smo donijeli po jedan kolač ili slasticu. Dok smo jeli, naša razrednica je otvorila jedan video o čovjeku koji je jako zahvalan Bogu za sve što mu je dao.
Poslije tog videa, učiteljica nam je podijelila papire. Na svakom papiru pisalo je ime jednog učenika. Svatko je morao napisati jednu lijepu rečenicu o učeniku kojeg je izvukao. Na drugoj strani papira smo svi napisali pismo nekoj osobi kojoj smo zahvalni. I tako je došao kraj sata. Bilo nam je baš lijepo.

Osmaši su posjetili dom umirovljenika. Za umirovljenike su ponijeli kolača, a kažu da je bilo odlično, da su se napjevali.


[OPŠIRNIJE]Stajun od lumblija u našoj školi
Administrator / datum: 17. 10. 2018. 17:34

Dolaskom jeseni našim mjestom se širi miris lumblije. Izrađujući lumblije zabavljaju se i veliki i mali i tako već stoljećima čuvamo naš tradicionalni kolač.

Danas (srijeda, 17.10.2018) naša škola miriše na lumbliju. Pratili smo miris i donosimo vam nove vijesti iz naše škole.

Izvjestitelj Vigo doznao je od učiteljice Sandre Sirovice (voditeljice Zadruge) da učenici školske zadruge „Meja“ prave tradicionalni kolač lumbliju. Učiteljica je zadovoljna jer „Sve su ruke složne i mijese tijesto“.  Zadrugari su podijelili zadatke, neki su mijesili smjesu za lumblije, neki su ribali limune, naranče i jabuke a neki su pravili sok. Robert kaže da je jako zabavno. Za Petru je najbolji dio miješenje tijesta.

U izradi lumblija sudjelovala je i načelnica. Izvjestiteljica Meri od načelnice doznaje:“ S obzirom da sam studirala sve do prije 5 godina, osjećam kao da je bilo jučer kada sam izašla iz školskih klupa. Ovo mi je treći put da sam pokušala raditi lumblije. Prva dva puta radila sam zajedno sa djecom iz dječjeg vrtića, a treći put sa učenicima učeničke zadruge. Svaki put je to bilo divno iskustvo jer sam tako naučila praviti lumblije i mogla sam se družiti sa djecom iz vrtića i škole.“

Izvjestiteljice Roza i Mia koje su ujedno i sudjelovale u izradi, doznaju da će se sutra, 18. listopada 2018. održati natjecanje u pravljenju lumblija na kojem će sudjelovati školska zadruga „Meja“.

Web istražitelji Nina i Toni donose vam legendu o lumbliji.

Priča o lumbliji je priča o ljubavi. Datira iz doba Napoleona. To je priča o ljubavi lokalne djevojke i francuskog vojnika. Kada je francuski vojnik morao otići svojoj je djevojci poklonio kolač s riječim „Ne zaboravi me“, tj. „n'ublie“. I tako mi danas imamo lumbliju.


[OPŠIRNIJE]Osmaši na ekskurziji!
Administrator / datum: 3. 10. 2018. 08:57

U utorak, 2. listopada učenici osmih razreda krenuli su na dugo iščekivanu višednevnu ekskurziju na kojoj će osim druženja i zabave vidjeli mnoge značajne kulturno – povijesne znamenitosti. Javili su nam se sa nekoliko zajedničkih fotografija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Posjet izložbi "Međunarodni susret umjetnika u Veloj Luci 1968."
Nikolina Borovina / datum: 13. 9. 2018. 10:21

 

 

 

 

 


Od 7. do 14. rujna 2018. učenici od 5. do 8. razreda posjetili su galeriju Centra za kulturu Vela Luka gdje su imali priliku pogledati dokumentarnu izložbu „ Međunarodni susret likovnih umjetnika u Veloj Luci 1968.“
Voditeljica galerije Rada Dragojević Ćosović ispričala im je što se sve događalo u Veloj Luci prilikom međunarodnih susreta likovnih umjetnika 1968. 1970. i 1972. godine. Istaknula je važnost tih susreta i događanja na kojima su sudjelovali brojni svjetski priznati umjetnici, arhitekti, kompozitori, redatelji i likovni kritičari.
Na prvom susretu 1968. realizirano je 70-ak mozaik ploča od kojih je jedan dio ugrađen u spomen pano s centralnim motivom golubice u središtu našeg mjesta. Otok Proizd bio je mjesto na kojem je nastao dio velolučkih mozaika i mjesto kreativnog druženja od 9- do 31. kolovoza 1968.
Međunarodni susret likovnih umjetnika u Veloj Luci trajno je obilježio kulturni i umjetnički život Luke, a mozaici su postali vrijedan dio naše kulturne baštine.


[OPŠIRNIJE]Pozdrav prvašima!
Administrator / datum: 6. 9. 2018. 11:31

U ponedjeljak, 3. rujna započela je školska godina za dvadeset prvašića.
Svoj prvi školski dan započeli su veselo i raspjevano priredbom koju su im pripremile njihove učiteljice Nalta Padovan i Melita Kosović, zajedno sa učenicima petog razreda. Predstavu su pratili roditelji, bake, djedovi i učitelji škole dajući novim učenicima podršku i želeći im što uspješnije i sretnije školovanje.
Učenike je posjetila i općinska načelnica Katarina Bikić koja im je darovala slikovnice Hrvatska za djecu kako bi što bolje upoznali svoju domovinu, te im zaželjela puno uspjeha u učenju i radu.


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade lutaka
Administrator / datum: 2. 11. 2018. 13:47

U utorak 30.listopada, učenička zadruga se okupila i ponovno prepustila mašti, ovaj put u izradi lutaka.
Svatko je donio neku krpicu, vrpcu, ukrasnu traku ili vunu za svoju lutku. Bilo je tu zanimljivih radova i stvarno smo se zabavili. Svi smo dijelili to što smo donjeli. Oči i kosu smo ljepili s vrućim ljepilom na okrugle loptice stiropora. Bilo je tu raznoraznih materijala i odličnih stvari od kojih smo mogli izraditi savršene lutke, što mislim da i jesmo. Voditeljica učeničke zadruge, učiteljica Sandra je objasnila kako ćemo šivati haljine za lutke i savjetovala nas je kako napraviti kosu i oči. Zadrugari će ove zanimljive i maštovite lutke dovršavati još nekoliko utorka. Više u fotogaleriji
                                                                                     Rebeka Matulić, 7.b


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju