preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vela Luka"

Login
Ulaz u virtualne učionice

 

 

 

Posjeti...

Vremenska prognoza

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2010.

Ukupno: 786195
Ovaj mjesec: 682
Ovaj tjedan: 682
Danas: 103
Vijesti
Obavijest osmašima i roditeljima osmaša
Katarina Curać / datum: 29. 5. 2020. 11:19

Dragi učenici i roditelji učenika osmih razreda!

Predstavnici Srednje škole Blato svake godine posjete naše osmaše i predstave im svoju školu. Obzirom na današnje okolnosti pripremili su za vas učenike i roditelje učenika osmih razreda jedan video u kojem vam predstavljaju svoju školu. Kliknite na link i pogledajte video.  


[OPŠIRNIJE]Obavijest osmašima i roditeljima osmaša
Katarina Curać / datum: 27. 4. 2020. 12:15

Svake godine Srednja škola Vela Luka organizira Dan otvorenih vrata. Taj dan s učenicima osmih razreda posjetimo Srednju školu Vela Luka. Tamo nas dočekaju učenici i nastavnici koji nam predstave svoju školu. Kako ove godine nije moguće organizirati Dan otvorenih vrata, Srednja škola Vela Luka poslala nam je video namijenjen učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima u kojem je predstavljena škola. Kliknite na link i virtulano posjetite Srednju školu Vela Luka.


[OPŠIRNIJE]Početak nastave u školi za učenike I.-IV. razreda
Administrator / datum: 22. 5. 2020. 10:58

Poštovani roditelji,

od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine ponovno započinje redovita nastava u školi za  sve učenike od 1. do 4. razreda. Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kažu da je škola sigurna za učenike i zaposlenike uz pridržavanje mjera HZZJZ-a pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu. Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave. Škola na trećem se nastavlja emitirati za sve one učenike koji iz opravdanih razloga ne mogu doći u školu.

Za učenike I.B, III.A, III.B, IV.B nastava počinje u 8:00 sati.

Za učenike I.A, II.A, II.B, IV.A nastava počinje u 8:45 sati.

Učenici na nastavu dolaze stalno u jutarnjoj smjeni, zbog toga dolazi do izmjena rasporeda učionica:

I.A u br. 13                            I.B u br. 12

II.A u br. 2                             II.B u br. 1

III.A u br. 8                           III.B u br. 6

IV.A u br. 5                            IV.B u br. 10

Učiteljice će roditeljima poslati novi raspored sati.

Radujemo se povratku u školske klupe! smiley

Prilažemo vam:

1. Preporuke roditeljima

2. Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo


[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj "Australsko životinjsko carstvo"
Administrator / datum: 12. 5. 2020. 12:34


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje – 22.04. – 50. obljetnica
Administrator / datum: 22. 4. 2020. 11:08

Dan planeta Zemlje u gotovo svim zemljama svijeta obilježava se 22. travnja, a ova godina je ipak posebna jer se obilježava 50. godina od kada je ovaj dan davne 1970. godine prvi put u SAD-u obilježen s početkom buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecaja ljudskog djelovanja na prirodu.

Najbolji način da ga i mi proslavimo jest da sami pridonesemo na svoj način. Svojim primjerom pokažimo kako svakog dana malim stvarima možemo pomoći našoj Zemlji da bude što zdravija.

Za početak, malo zabave! Riješi kviz izračunaj koliki je tvoj ekološki otisak.
Ekološki otisak pokazuje koliko je svakome od nas potrebno površine da zadovoljimo potrebe za hranom, stanovanjem, energijom, prijevozom i zbrinjavanjem otpada. Ekološkim otiskom mjerimo utjecaj ljudi na planet Zemlju -
Ispuni anketu!

               Radovi i poruke učenika povodom Dana planeta Zemlje

Zemljo, sretan ti tvoj dan!
Želim ti puno čistog zraka, puno cvijeća i  zelenih šuma.
Poruke za sve ljude su: štedi vodu, štedi energiju, hodaj!
Čuvajući tebe čuvamo nas!

                                                                         Anđela Šimunović, 1.b razred

Draga moja planeto Zemljo!   Danas je tvoj dan.
Želim da se sva tvoja mora očiste i da svi njihovi morski stanari budu opet sretni. Želim da tvoje nebo opet bude plavo a šume i livade zelene. Želim da svi tvoji stanovnici nađu svoje mjesto na tebi jer si dovoljno velika za sve nas. Nadam se da će i ostali to shvatiti, jer ćeš jedino tako preživjeti, a dok si ti dobro bit će i dobro i nama. Ja te volim i čuvam, i želim da uvijek budeš čista i zdrava!

                                                                     Jure Prižmić, 1.b razred

U opširnije pročitaj o više o ovogodišnjoj temi i malim stvarima kojima možeš doprinijeti očuvanju naše planete...


[OPŠIRNIJE]Kako se nositi s organiziranjem nastave za dijete
Administrator / datum: 16. 4. 2020. 16:47


[OPŠIRNIJE]Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
Administrator / datum: 15. 4. 2020. 11:49

Poštovani roditelji,

prvo vam se želimo zahvaliti na trudu i strpljenju. Novonastala situacija traži od svih nas drugačiji pristup učenju i podučavanju, a od vas traži da u ovom trenutku, možda više nego ikad budete uključeni u rad škole. Naime, prema uputama MZO za vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu važno nam je naglasiti da je svima nama u prvom planu dobrobit samih učenika koje kvalitetnim povratnim informacijama treba poticati na učenje. Pritom je ocjenjivanje u drugom planu.

Vrednovanje se ne oslanja, kao do sada, na poznavanje sadržaja kao glavni pokazatelj znanja, već treba obratiti pažnju i na druge elemente (samostalnost, kreativnost, mogućnost korištenja naučenog, timski rad…) , te će nastavnici prilikom vrednovanja te elemente uzimati u obzir. Svi učenici u ovom razdoblju trebaju dobiti i ocjenu iz aktivnosti u izvršavanju svojih obaveza, ali očekuje se od njih da samostalno rade na složenijim zadacima. U tim složenijim zadacima dobro je da roditelji budu upoznati s njima, ali nikako da se angažiraju u izradi i pisanju takvih radova umjesto učenika.

Vrednujemo i zato da bismo učeniku dali povratnu informaciju je li ostvario odgojno-obrazovne ishode, ali i kako će poboljšati svoje učenje. Da bismo to postigli, moramo pratiti rad učenika, poticati njihovu aktivnost i suradnju, kako s učiteljem tako i s drugim učenicima. Sadržaji koje nastavnici poučavaju i koje će kasnije vrednovati ocjenjivati biti će usmjereni na bitno, a osloboditi će se sporednih detalja ili činjenica.

Učiteljima je predloženo da koriste inovativne metode vrednovanja koje uključuju izradu projekata, plakata, rješavanje problema, izradu e-portfolija, istraživačke radove, praktične radove, projekte. U svim predmetima vrednovati će se aktivnost učenika preko diskusija i domaćih zadaća . Nadalje, moguće je da učenici naprave i jedan složeniji zadatak u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka i takav se rad može vrednovati rubrikom ili nekim drugim načinom koji jasno prikazuje elemente i kriterije vrednovanja. Dakle, barem dvije ocjene do kraja nastavne godine mogu dobiti svi učenici.

Za predmete u školama koji se izvode s tjednom satnicom od četiri sata tjedno (Hrvatski jezik i Matematika) usmeno ispitivanje poželjno je provesti jedanput do kraja školske godine, a posebno ukoliko učitelj ili učenik imaju dilemu oko zaključne ocjene, odnosno ukoliko nema dovoljno elemenata za zaključivanje ocjene. Za predmete s tjednom satnicom od tri sata tjedno usmeno ispitivanje preporuča se provesti ukoliko se učenika ocjenjuje ocjenom odličan ili ako nastavnik procijeni da nema dovoljno elemenata za zaključivanje pozitivne ocjene i da je ovo primjereni oblik ispitivanja.

Još jednom želimo podsjetiti da s obzirom na to da smo se svi našli u potpuno novoj situaciji i vrsti nastave, važno je da svi – učitelji, učenici i roditelji, imaju razumijevanja jedni za druge!

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu možete otvoriti klikom na link.

Za sva vaša pitanja, možete se obratiti razrednicima, predmetnim učiteljima ili stručnim suradnicima privatnom porukom u Yammeru.

 


[OPŠIRNIJE]Preporuke o organizaciji radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu
Administrator / datum: 1. 4. 2020. 11:46


[OPŠIRNIJE]Zeleni korak - obavijest
Administrator / datum: 31. 3. 2020. 13:36

Akcija Zeleni korak se trebala održavati od 10. ožujka 2020. do 7. travnja 2020. Međutim, zbog trenutnih okolnosti u kojima se nalazimo Zeleni korak se odgađa.

Akcija će se nastaviti kada okolnosti to dopuste, pa ćemo nastaviti prikupljati stari papir za reciklažu.

Sigurnost učenika i djelatnika škole nam je na prvom mjestu. Molimo vas da pazite na sebe i svoje bližnje jer sada više nego ikad ovisimo jedni o drugima te su zajedništvo i solidarnost najvažniji - budimo odgovorni i pridržavajmo se svih preporučenih mjera opreza kako bismo što brže zajedno prebrodili ovu situaciju i ponovo se posvetili očuvanju prirode.” Zeleni korak


[OPŠIRNIJE]Složi puzzle!
Administrator / datum: 30. 3. 2020. 12:25

 

Malo zabave nakon online nastave - složi puzzle!
Da vam bude lakše, možete sami izabrati broj komada puzzla.


[OPŠIRNIJE]Virtualne učionice
Administrator / datum: 16. 3. 2020. 10:01

Na desnoj strani nalaze se "cvjetići" koji su ulaz u virtualne učionice. Klikom na svoj razred ulazite u svoju grupu. Nakon toga morate se pridružiti grupi klikom na "Join group". Bit ćete uključeni u grupu kada razrednik prihvati vaš zahtjev. U grupi ćete naći linkove za pojedine predmete. 

Zbog velike opterećenosti sustava  možda nećete biti u mogućnosti odmah se prijaviti, ali budite strpljivi, pokušajte više puta dnevno dok ne uspijete. Ako vam Office 365 za škole dojavi grešku nije do vas već je do preopterećenosti sustava.

U slučaju poteškoća obratite se razredniku putem Carnetovog Webmaila.


[OPŠIRNIJE]SMJERNICE ZA UČENJE NA DALJINU za učenike od 5. do 8. razreda
Administrator / datum: 15. 3. 2020. 12:03
  • Elektronički identitet

Elektronički identitet (ime.prezime@skole.hr) je virtualni identitet, koji dobivaju učenici u školi i koji im omogućuje korištenje CARNET-ovim uslugama (npr. e dnevnik i dr.)

Prilikom učenja na daljinu svaki učenik je dužan prijaviti se u sustav sa svojim elektroničkim identitetom.

  • Office 365

Office 365 je skup usluga koji omogućuje učiteljima, nastavnicima i učenicima stvaranje i zajedničko korištenje sadržaja, kao i međusobnu komunikaciju, s bilo kojega mjesta i na bilo kojemu uređaju.

Usluga se može koristiti s vlastitog računala, mobilnoga telefona ili sa školskoga računala.

Učenici 5. i 7. razreda u školi su dobili tablete te imaju instaliran Office 365, a učenici 6. i 8. razreda koji će koristiti vlastite uređaje (računalo, tablet, mobitel) MORAJU na svom uređaju aktivirati Office 365 kao bi bili spremni na učenje na daljinu.

  • Aktivacija Office 365 usluge

Da bi se pristupilo Office 365 sustavu i računu, potrebno je upisati u internetski preglednik (Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera itd.) adresu koja odvodi na portal Office 365. Adresa glasi:

http://office365.skole.hr

Upute o aktivaciji Office 365 možete pronaći OVDJE (Poglavlje 1. 4. Podešavanje i instalacija Office 2016 na računalo; str. 5, 6, 7)

Ova usluga uključuje alat Yammer a putem kojeg Osnovna škola Vela Luka organizira učenje na daljinu.

  • Yammer

Yammer je aplikacija za timski rad u sustavu Office 365 pomoću koje se može:
• surađivati i razgovarati s vašim nastavnicima i drugim učenicima
• dijeliti sadržaje
• dodavati različite aplikacije.

Upute za učenike o korištenju alata Yammer možete pročitati OVDJE. 

 U slučaju poteškoća, obratite se svojim razrednicima.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju