Blagdan Uskrsa i proljetni odmor učenika

Datum objave: 27. ožujka 2024.

Dragi učenici,

proljetni praznici počinju 28. ožujka i završavaju 5. travnja 2024., s tim da nastava počinje u ponedjeljak, 8. travnja 2024. godine.

Proljeće je vrijeme kada sve pupa, cvjeta i miriše. Budi se život i svake godine s proljećem nam dolazi i slavlje Isusova uskrsnuća. Uskrs u kršćanskoj tradiciji uvijek je označavao pobjedu nad smrću i proslavu života. Mnoga mjesta, a posebno na našim otocima, bogata su običajima i vjerskim slavljima u Veloj Setemani. Naši običaji i tradicija vezani uz Uskrs sve nas mogu obogatiti i potaknuti da se više trudimo oko života, jedni oko drugih, da nastojimo oko zajedničkog dobra, mira, dobrote i pravde.

Neka svima ovo vrijeme i proslava Uskrsa donese mir, radost i sreću. Blagdan Uskrsa je za kršćane blagdan ljubavi, ali i za sve ljude prigoda za opraštanje i zajedništvo, zato svojim ponašanjem i dobrim djelima, bili mi kršćani ili ne, proslavimo radosno ove velike svete dane.

Pročitajte još

Stajun od lumblije

Stajun od lumblije

Lumblija je tradicionalni obredni slatki kruh s otoka Korčule koji se posebno priprema u Veloj Luci i u Blatu uoči blagdana Svih svetih. Smatra se simbolom sjećanja na najmilije. Povijest ovog kolača vezana je uz legendu o ljubavi mlade Korčulanke i francuskog vojnika...

Ekskurzija osmaša 2025.

Ekskurzija osmaša 2025.

Nakon dojmova iz Vukovara, u utorak, 14.10. krenuli smo u novu pustolovinu – ekskurziju. Iz Vele Luke, u ranu zoru u 6:15, trajektom smo se uputili prema Splitu. U Splitu nas je dočekao autobus za Zagreb. Na putu do Zagreba smo stali na Plitvička jezera. Plitvice su...

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U sklopu eTwinning projekta „Rastimo u vrlinama“, naši učenici 4. razreda s vjeroučiteljicom Željanom Lučić bavili su se vrlinom zahvalnosti. Tema se savršeno povezala s Danom kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te Svjetskim danom hrane kojeg obilježavamo 16....

Skip to content