U petak, 18. listopada obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su na svojim razrednim svečanostima učili kako se pravi kruh i zašto trebamo biti zahvalni za plodove zemlje. Razgovarali su o važnosti uzgoja zdrave hrane i današnjem problemu u svijetu gdje još uvijek ima onih koji nemaju dovoljno hrane.
Sa svojim učiteljicama pripremili su stolove s raznim vrstama peciva, kolača i kruha, a bilo je tu i opojnih mirisa naših domaćih lumblija. Osim što su učili o hrani i blagovali na svojim razrednim svečanostima, radili su likovne i literarne radove na temu plodova zemlje i jeseni, koje možete vidjeti u galeriji Učenički radovi.
KRUH
Stigla je jesen
i duži su dani,
topli kruh iz pećnice
svih nas mami.
Mama nas zove
u topli dom,
kruh je ukrasio naš stol.
Mamine ruke, nježne i blage
bogatstvo stola obasjale.
kruh nas je svih spojio
i dobrotom poslužio.
Anđela Šimunović, 6B
DANI KRUHA
Dolaze dani kruha,
Ljudi su u to doba puni radosnog duha.
Kruh se osjeti na sve strane,
I baš nas to podsjeća na jesenske dane.
Svi se kruhu vesele,
I lijepog doručka zažele.
Ruke mliju, brašno siju.
Peć se žari u nju stavi
Krušćiće po redu.
Kora glatka bit će slatka,
kad je djeca jedu.
Ivana Surjan, 6A
KRUH
Kupuje se svaki dan,
za doručak i za van
razmaže se na sve strane,
taman kada sunce svane,
maže se mermeladom i nuttelom,
da se može jesti skupa s prijateljom
kad si gladan,
vidiš ga i uzmeš na dlan.
Mama ti dade pare da ga kupiš,
uzmeš pare i u trgovinu žuriš.
Brzo ga jedeš i nema ga dok trepneš.
Kad se najedem hrane zaboli me trbuh,
ali nikada me neće boliti za kruh.
Fila Bajat, 6A