“Raspucavanje“ u našoj školi

Datum objave: 27. veljače 2024.


U utorak, 27. veljače 2024.g. u našoj školi održana je kazališna predstava “Raspucavanje” u produkciji Kazališta „Lutonjica Toporko“ iz Samobora. Režiju i scenarij napisao je poznati dugogodišnji kazališni djelatnik, glumac, znanstvenik, etnolog, pisac i redatelj, Vid Balog. Glavne likove u predstavi, Bornu, Aleša i Kemala, odigrali su mladi glumci Jakov Jozić, Jan Novosel i Roko Raguž.

Predstava je odigrana uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza i na ovaj način želi edukativno i preventivno djelovati na suzbijanju neprihvatljivih ponašanja u nogometu, sportu, ali i društvu u cjelini.

Kako je to kad stvari rješavamo nasiljem i kad smo u kazni (baš kad je Svjetsko nogometno prvenstvo)? Svi u školi gledaju tekmu, a njih trojica su u kazni i sjede u razredu. Kako to riješiti?

Bila je ovo izvrsna predstava u kojoj se tri dječaka (Hrvat, Slovenac i Rom), poistovjećuju s našim nogometašima i kroz njihov uzor i zajedništvo stvaraju svoju nerazdvojnost, međusobni odnos i pomirenje te postaju bolje i plemenitije osobe, spremnije za život. Čestitamo izvrsnim glumcima!

Pročitajte još

Stajun od lumblije

Stajun od lumblije

Lumblija je tradicionalni obredni slatki kruh s otoka Korčule koji se posebno priprema u Veloj Luci i u Blatu uoči blagdana Svih svetih. Smatra se simbolom sjećanja na najmilije. Povijest ovog kolača vezana je uz legendu o ljubavi mlade Korčulanke i francuskog vojnika...

Ekskurzija osmaša 2025.

Ekskurzija osmaša 2025.

Nakon dojmova iz Vukovara, u utorak, 14.10. krenuli smo u novu pustolovinu – ekskurziju. Iz Vele Luke, u ranu zoru u 6:15, trajektom smo se uputili prema Splitu. U Splitu nas je dočekao autobus za Zagreb. Na putu do Zagreba smo stali na Plitvička jezera. Plitvice su...

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U sklopu eTwinning projekta „Rastimo u vrlinama“, naši učenici 4. razreda s vjeroučiteljicom Željanom Lučić bavili su se vrlinom zahvalnosti. Tema se savršeno povezala s Danom kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te Svjetskim danom hrane kojeg obilježavamo 16....

Skip to content