Terenska nastava Split – Salona

Datum objave: 27. svibnja 2025.

U petak, 23. svibnja, učenici šestih razreda sudjelovali su u tradicionalnoj terenskoj nastavi koja ih je odvela u Split i Solin, dva grada bogata poviješću i kulturnom baštinom.

Njihova edukativna avantura započela je posjetom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu, gdje su imali priliku upoznati se s vrijednim povijesnim izvorima iz hrvatske prošlosti. No, najveći dojam na njih ostavio je posjet stadionu Poljud, gdje su mogli osjetiti atmosferu jednog od najpoznatijih sportskih objekata u Hrvatskoj.

Nakon toga, učenici su se uputili prema Saloni, jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta u zemlji. Šetajući kroz ostatke rimskih građevina, grobnica i ranokršćanskih crkava, dobili su uvid u bogatu povijest nekadašnjeg glavnog grada rimske Dalmacije. Za vrijeme slobodnog dijela programa, učenici su uživali u Mall of Split, gdje su imali priliku opustiti se i pojesti ručak. Na kraju ovog sadržajnog dana, puni dojmova i novih iskustava, trajektom iz Splita vratili su se u Velu Luku, obogaćeni novim znanjima i uspomenama koje će dugo pamtiti.

Pročitajte još

Stajun od lumblije

Stajun od lumblije

Lumblija je tradicionalni obredni slatki kruh s otoka Korčule koji se posebno priprema u Veloj Luci i u Blatu uoči blagdana Svih svetih. Smatra se simbolom sjećanja na najmilije. Povijest ovog kolača vezana je uz legendu o ljubavi mlade Korčulanke i francuskog vojnika...

Ekskurzija osmaša 2025.

Ekskurzija osmaša 2025.

Nakon dojmova iz Vukovara, u utorak, 14.10. krenuli smo u novu pustolovinu – ekskurziju. Iz Vele Luke, u ranu zoru u 6:15, trajektom smo se uputili prema Splitu. U Splitu nas je dočekao autobus za Zagreb. Na putu do Zagreba smo stali na Plitvička jezera. Plitvice su...

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U sklopu eTwinning projekta „Rastimo u vrlinama“, naši učenici 4. razreda s vjeroučiteljicom Željanom Lučić bavili su se vrlinom zahvalnosti. Tema se savršeno povezala s Danom kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te Svjetskim danom hrane kojeg obilježavamo 16....

Skip to content