preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vela Luka"

Login
Tražilica

Posjeti...

Vremenska prognoza

Preporuka učenicima:

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2010.

Ukupno: 731526
Ovaj mjesec: 1468
Ovaj tjedan: 437
Danas: 54
Prvenstvo jadranskih otoka u stolnom tenisu
Administrator / datum: 19. 9. 2014. 13:22

19.9.2014. održava se 3. Prvenstvo Jadranskih otoka u stolnom tenisu na Malom Lošinju u sportskoj dvorani na Bočacu. Prvenstvo Jadranskih otoka Hrvatske održava se svake godine na drugom otoku, kako bi se i na taj način promovirao otočki sport, kultura i turizam općenito. Natjecatelji dolaze sa svih otoka: Brač, Cres, Krk ,Vis, Rab, Ugljan te Korčula.      

Prvi put je održano baš u Veloj Luci prije dvije godine i pobijedili su St Lučica. I ove se godine natječu, predstavljaju naš otok, a u ekipi su naši učenici: Ivan Šeparović, Marin Šeparović, Ivan Dragojević, Luka Farčić, Lea Berković, Dino Šeparović, Petar Žuvela, Duje Prižmić, Danijel Miletić i Tina Sokač.

A  evo i što su neki tenisači odgovorili Web timu OŠ Vela Luka:

1. Što vas motivira da igrate stolni tenis? Vidio sam starije od sebe kako igraju i odmah sam se uključio.

2. Protiv koga ćete se natjecati? Natjecat ćemo se protiv juniora.

3. Kako se osjećaš prije natjecanja? Imam tremu i uzbuđena sam.

4. Kada se vraćate? Vraćamo se u nedjelju.

 Dragi naši stolno tenisači želimo vam ugodan i dobar provod u Malom Lošinju da nam pobijedite i da se dobro zabavite!smiley


[OPŠIRNIJE]Poluzavršno natjecanje u stolnom tenisu – skupina Jug
Administrator / datum: 23. 4. 2013. 09:47

U četvrtak 11. travnja 2013. održano je regionalno poluzavršno natjecanje u stolnom tenisu – skupina Jug. Natjecale su se osnovne škole iz Šibenika, Zadra, Splita i Vele Luke. Tea BorovinaIvana Jurković, Josipa Jurković i Margarita Marić predstavljale su našu školu i izborile DRUGO MJESTO.

 Bravo cure!


[OPŠIRNIJE]Naše stolnotenisačice osvojile prvo mjesto!
Marko Jeričević / datum: 6. 12. 2012. 12:04

Županijski savez školskog športa organizirao je 4. prosinca 2012. g. u Dubrovniku prvenstvo županije u stolnom tenisu. Sudjelovale su škole iz Cavtata, Janjine, Metkovića, Mokošice, Staševice, Trpnja i Vele Luke.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je ekipa našeg „Val“-a u sastavu: Josipa Jurković, Margarita Marić, Tea Borovina i Ivana Jurković. Drugo mjesto osvojila je ekipa Staševice, a treće ekipa Trpnja.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio „Cavtat“ (Rodić, Butigan, Šimunović), drugo Vela Luka (I. Šeparović, Berković, M. Šeparović, Franulović), a treće Mokošica (Obrovac, Vidak, Karačić).

Prvoplasirane ekipe iz Vele Luke i Cavtata predstavljat će našu županiju na prvenstvu Dalmacije, koje će se održati tijekom mjeseca ožujka.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u cross-u
Marko Jeričević / datum: 21. 11. 2012. 13:33

 

 

 

 

 

 

 

Na ovogodišnjem Županijskom prvenstvu u cross-u, koje je održano na Lapadskom stadionu u Dubrovniku, nastupio je rekordni broj školskih športskih klubova osnovnih škola – u muškoj konkurenciji 18 a ženskoj 13.
Došli su klubovi iz: Blata, Dubrovnika, Kule Norinske, Kune, Lastova, Metkovića, Mokošice, Opuzena, Otrič-Dubrave, Ploča, Slanog, Smokvice, Staševice, Stona, Trpnja, Vele Luke i Žrnova.


[OPŠIRNIJE]Najbolje u sprintu
Marko Jeričević / datum: 31. 10. 2012. 10:02

U Makarskoj je,na atletskom stadionu,održano Županijsko prvenstvo školskih športskih klubova osnovnih škola u atletici. Nastupilo je 15 ekipa s 168 natjecatelja iz Blata, Dubrovnika, Kule Norinske, Metkovića, Mokošice, Opuzena, Orebića i Vele Luke. Ekipa iz Ploča je diskvalificirana jer nije imala potrebne identifikacijske dokumente.
U pojedinačnom natjecanju, mlade su Velolučanke, najbolje rezultate postigle u sprintu. Tako je: 

- Lara Barčot osvojila 1. mjesto na 100 m s rezultatom 13.86

- u štafeti 4x100 m Martina Prižmić, Matea Tabain, Nina Franulović i Lara Barčot osvojile su 1. mjesto s rezultatom 59.79

Josipa Jurković u bacanju kugle osvojila je  2. mjesto (7.92 m.), dok je Ivan Zlokić na 1000 m bio treći (3.13,80).

U ekipnoj konkurenciji ženska ekipa ŠŠK „Val“ iz OŠ“Vela Luka“ osvojila je četvrto mjesto, dok je muška ekipa bila sedma.


[OPŠIRNIJE]RSS


Školski športski klub "Val"

Klub kontinuirano djeluje od 1975. g. kada je utemeljen pri velolučkoj Osnovnoj školi. Učenici su se okupljali u gimnastičkoj, košarkaškoj, rukometnoj, nogometnoj, stolnoteniskoj, plivačkoj, atletskoj, odbojkaškoj i šahovskoj sekciji.
Na općinskim i međuopćinskim natjecanjima nastupilo je pod vodstvom nastavnika TZK Marka Jeričevića 2 145 učenika. Učenici su 45 puta osvojili prvo mjesto, a učenice 34 puta. Najviše prvih mjesta osvojili su stolnotenisači - 28, rukometaši 14, odbojkaši 15, košarkaši 11, atletičari 3, cross trkači 3 i šahisti 2.
Sve je počelo plivačkim natjecanjima. Tako je od 1975. - 1980. održano šest prijateljskih plivačkih susreta s vršnjacima iz Korčule. Nakon toga slijedila su četiri prvenstva Općine Korčula u plivanju (1981., 1983., 1985., 1987.). Natjecatelji su plivali u disciplinama: 50 m slobodno, 50 m prsno, 50 m leđno i štafeta 4×50 slobodno. U prijateljskim susretima s Korčulanima naši su plivači osvojili 9 puta prvo mjesto, dok im je na općinskim natjecanjima to uspjelo 32 puta.
Muška ekipa "Vala" igrala je 1977. g. u Bjelovaru na rukometnom turniru osnovnih škola Hrvatske koje su nosile ime "Maršal Tito". U konkurenciji osam škola iz Bjelovara, Kaštel Gomilice, Kumrovca, Šibenika, Vela Luke, Velikog Trgovišća, Vidovca i Zagreba osvojili su treće mjesto. Igrali su: Dino Zlokić, Mario Zlokić, Niki Dragojević, Franjo Dragojević, Tino Andreis, Mario Gugić, Ivo Prižmić, Damir Prižmić, Dino Tabain i Zoran Grdenić.
Prigodom Dana oslobođenja Vele Luke, "Val" je organizirao pet "Utrka oslobođenja" na kojima je sudjelovalo preko 150 trkača iz Orebića, Korčule, Žrnova, Smokvice, Blata i Vele Luke. Pobjednici su bili:

1984.    - Perica Dragojević, ml. kadet
             - Olivera Valentić, ml. kadetkinja
             - Sandi Prižmić, kadet
             - Milena Dragojević, kadetkinja
1985.    - Danko Tabain, kadet
             - Sendi Žuvela,  kadetkinja
1987.    - Ivo Marinović, ml. kadet
             - Tanja Surjan, ml. kadetkinja
             - Dani Dragojević, kadet
             - Anita Gugić, kadetkinja
1989.    - Anito Tabain, ml. kadet
             - Katarina Vlašić, ml. kadetkinja
             - Nikica Dragojević, kadet
             - Luči Dragojević, kadetkinja
1990.    - Hrvoje Marinović, ml. kadet
             - Lidija Franulović, ml. kadetkinja
             - Davor Marinović, kadet
             - Sandra Petković, kadetkinja

Gimnastička sekcija ŠŠK "Val" imala je četiri javna nastupa. Prva "Večer gimnastike" održana je 1989. godine u školskoj dvorani uz nastup mladih gimnastičara Blata i Vele Luke. U dvosatnom programu učenici su brojnoj publici prikazali niz gimnastičkih i ritmičkih vježbi.
Športskom priredbom "Mladi vježbaju" obilježena je 1992. godine druga obljetnica Republike Hrvatske i skori nastup hrvatskih športaša na Olimpijskim igrama u Barceloni. Tom prigodom nastavnik TZK Marko Jeričević dobio je Priznanje Društva pedagoga fizičke kulture Općine Korčula za dugotrajni športski rad i rezultate koje su njegovi učenici postigli na mnogim natjecanjima.
Povodom treće obljetnice Dana državnosti i prvog nastupa hrvatskih športaša na Mediteranskim igrama u Francuskoj, gimnastička sekcija "Vala" održala je 1993. godine športsku priredbu pod sloganom "Mladi vježbaju".

Prigodom Dana antifašističke borbe i Međunarodne godine športa gimnastičari "Vala" održali su 1994. godine svoj četvrti javni nastup pod nazivom "Vježbanjem do zdravlja".

Sudionici športske priredbe "Mladi vježbaju" 1992. godine

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrane u Dubrovniku su 1994. g. održani susreti djece Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom "Mir za djecu - djeca za mir" na kojima su nastupili stolnotenisači i stolnotenisačice "Vala". Postigli su odličan rezultat jer su sve svoje protivnike iz Dubrovnika, Ploča i Metkovića pobijedili s 3:0 i tako zasluženo dobili vrijedna priznanja. Nastupili su: Teo Šeparović, Darko Vlašić, Damir Žuvela, Elvin Andreis, Petar Franulović, Danijela Dragojević, Maja Surjan i Danijela Sirovica.

    

Pobjednici stolniteniskog turnira "Mir za djecu - djeca za mir" 1994. godine u Dubrovniku.

Sudionici Svjetske utrke mira "Peace Run" 95, protrčali su ulicama Vele Luke i zastali u školskom dvorištu, gdje im je priređen svečani doček uz prigodni program, koji su izveli školski zbor, recitatori i "Mafrina".

Prvenstva Dalmacije

Na rukometnom prvenstvu Dalmacije za kadete, koje je održano 1986. g. u Trilju, ekipa "Vala" je u konkurenciji 11 škola iz Dubrovnika, Hvara, Kistanja, Opuzena, Pakoštana, Splita, Šibenika, Trilja, Vela Luke, Vrlike i Zadra osvojila drugo mjesto. Nastupili su: Ivo Rubeša, Danko Tabain, Entoni Dragojević, Alen Barčot, Ivica Vlašić, Ljubiša Jurković, Đani Dragojević, Markiša Oreb i Jakov Marasović.

        

Drugoplasirana momčad na rukometnom prvenstvu Dalmacije u Trilju 1986. god.

U Korčuli je 1990. g. održano rukometno prvenstvo Dalmacije za kadete. U konkurenciji 8 ekipa "Val" je osvojio treće mjesto u postavi: Mario Barčot, Anito Tabain, Davor Marinović, Branko Oreb, Neno Franulović, Hrvoje Stipković, Rendi Surjan, Milan Trifković, Tonči Tabain i Gorki Mirošević.
Na subregionalnom natjecanju u rukometu, koje je održano u Kaštel Sućurcu 1991. g. muška je ekipa osvojila drugo a ženska treće mjesto. Za mušku ekipu "Vala" igrali su: Ivica Surjan, Teo Šeparović, Mario Barčot, Vjeko Žuvela, Neno Franulović, Anito Tabain, Rendi Surjan i Milan Trifković a žensku ekipu: Cvjetana Tabain, Ana Vlašić, Alida Stipković, Elma Žuvela, Marinka Žuvela, Dragana Brozović, Katarina Vlašić i Sanja Franulović.


Sudionici rukometnog turnira - Kaštel Sućurac 1991.

 

preskoči na navigaciju